Το Δ.Σ. σας καλοσωρίζει στο ιστολόγιό μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία του συλλόγου μας. Το Δ.Σ. καλεί τον κάθε γονιό να συμβάλλει με απόψεις-παρατηρήσεις-ιδέες-προτάσεις στη δραστηριοποίηση του συλλόγου και στον εμπλουτισμό του ιστολογίου μας.


Αρχική | Αργίες Σχ. Έτους | Καταστατικό Συλλόγου | Επικοινωνία


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Διαμαρτυρία ... που Χάθηκε !




Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση του δημοτικού πάρκου «Αστέριον», όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά προβλέπεται ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αφόρητες συνθήκες: σωρούς σκουπιδιών, χορτάρι που κοντεύει να ξεπεράσει το ύψος των παιδιών μας σπασμένα και ξεχαρβαλωμένα παιχνίδια που δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις προδιαγραφές ασφαλείας. Υπ' όψιν ότι πρόκειται για το μοναδικό σημείο αναψυχής καθώς και άθλησης και παιχνιδιού των παιδιών μας μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης με εξαίρεση τη μικρή παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο, η οποία άλλωστε βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση.
Το περσινό καλοκαίρι κανένας γονιός και κανένα παιδί δεν επισκέφτηκε το πάρκο εξαιτίας του φόβου των ατυχημάτων και των φιδιών, καθώς και εξαιτίας της ύπαρξης σωρών από σκουπίδια. Τελικά η δημοτική αρχή έβαλε λουκέτα στις πόρτες, προφανώς γιατί ήταν εξόφθαλμη η επικινδυνότητα του χώρου. Περιμένουμε να συμβούν ακριβώς τα ίδια και φέτος αφού οι συνθήκες παραμένουν ίδιες και απαράλλακτες. Το ερώτημα είναι: γιατί η δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βελτιώσει τα πράγματα ενώ γνώριζε ποια είναι η κατάσταση του πάρκου; Η μήπως είναι της λογικής ότι όταν κλείνουμε τα μάτια (ή τις πόρτες) σ' ένα πρόβλημα, αυτό αυτόματα σταματάει να υπάρχει; Επίσης γιατί ο Δήμος δεν διεκδίκησε χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση και την αλλαγή του εξοπλισμού σε όλες τις παιδικές χαρές όπως έκανε ο Δήμος Καρδίτσας; (ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του Ν.Α. την Κυριακή 19/5/13).
Διεκδικούμε άμεση ανάπλαση του πάρκου ώστε να αποτελέσει πραγματικά χώρο αναψυχής, εν όψη μάλιστα του καλοκαιριού. Άμεση αντικατάσταση του εξοπλισμού της παιδικής χαράς με παιχνίδια καινούρια και ασφαλή (σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα και αποφάσεις - φΕΚ Β/931/2009 - που επισυνάπτουμε).
Ζητάμε χώρους ασφαλείς για τα παιδιά μας, μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας, με εύκολη πρόσβαση για όλους, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να παίξουν, να αθληθούν, να συνυπάρξουν και να κοινωνικοποιηθούν. Τελικά ζητάμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας και ασφαλώς θα τη διεκδικήσουμε.
Παλαμάς 24/5/2013