Το Δ.Σ. σας καλοσωρίζει στο ιστολόγιό μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία του συλλόγου μας. Το Δ.Σ. καλεί τον κάθε γονιό να συμβάλλει με απόψεις-παρατηρήσεις-ιδέες-προτάσεις στη δραστηριοποίηση του συλλόγου και στον εμπλουτισμό του ιστολογίου μας.


Αρχική | Αργίες Σχ. Έτους | Καταστατικό Συλλόγου | Επικοινωνία


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δεν μπορείτε να κλείνετε σχολεία...


Το σχο­λι­κό συμ­βού­λιο του Σι­κά­γου, πα­ρά τις  δια­μαρ­τυ­ρίες συλ­λό­γων γο­νέων και κη­δε­μό­νων, α­πο­φά­σι­σε να κλεί­σει ή να συγ­χω­νεύ­σει 49 δη­μο­τι­κά σχο­λεία και έ­να λύ­κειο, στο ό­νο­μα της λι­τό­τη­τας.
(Σας Θυμίζει κάτι αυτό ;) 
Πρό­κει­ται για τη με­γα­λύ­τε­ρη συγ­χώ­νευ­ση σχο­λείων στην ι­στο­ρία του Σι­κά­γου. Την πε­ρα­σμέ­νη βδο­μά­δα γι­νό­ντου­σαν κα­θη­με­ρι­νά συ­γκε­ντρώ­σεις στην πό­λη ε­νά­ντια στη διά­λυ­ση των σχο­λείων. Ο 9χρο­νος μα­θη­τής Αζέ­αν Τζόν­σον ξε­χώ­ρι­σε με την ο­μι­λία που έ­κα­νε στη συ­γκέ­ντρω­ση:
«Το ό­νο­μά μου εί­ναι Αζέ­αν Τζόν­σον και πη­γαί­νω στο Δη­μο­τι­κό Μάρ­κους Γκάρ­βεϊ κι αν κλεί­σει πρέ­πει να πάω στο Μά­ου­ντ Βέρ­μον. Έρχο­μαι σή­με­ρα για να σας μι­λή­σω για το κλεί­σι­μο του σχο­λείου μας. Τα παι­διά χρειά­ζο­νται α­σφά­λεια. Ο Ραμ Εμά­νιουελ (δή­μαρ­χος του Σι­κά­γου) δεν εν­δια­φέ­ρε­ται για τα σχο­λεία μας. Δεν εν­δια­φέ­ρε­ται για την α­σφά­λειά μας. Κα­νο­νι­κά, έ­πρε­πε να υ­πο­στη­ρί­ζει αυ­τά τα σχο­λεία και ό­χι να τα κλεί­νει... Μα­ζευ­τή­κα­με, λοι­πόν, ε­δώ σή­με­ρα για να του πού­με ό­τι δεν εί­μα­στε παι­χνί­δια και δεν τα πα­ρα­τά­με. Όχι χω­ρίς να δώ­σου­με τη μά­χη μας. Αυ­τή εί­ναι ρα­τσι­στι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά. Εί­μα­στε μαύ­ροι και εί­μα­στε υ­πε­ρή­φα­νοι. Εί­μα­στε λευ­κοί και εί­μα­στε υ­πε­ρή­φα­νοι. Δεν μπο­ρεί να κλεί­νει τα σχο­λεία μας χω­ρίς να έλ­θει ο ί­διος σ’ αυ­τά και να δει α­πό κο­ντά τι πραγ­μα­τι­κά συμ­βαί­νει. Η εκ­παί­δευ­σή μας εί­ναι δι­καίω­μά μας και γι’ αυ­τό πρέ­πει να πα­λέ­ψου­με».